Talpmasszázs, reflexológia

Talptérkép Napjaink rohanó világában egyre kevesebb kényeztetést engedünk meg magunknak, azonban egy fárasztó nap után az embereknek általában jóleső érzést ad lábuk végigdörzsölése, ösztönös masszírozása.
Ezt nevezük önmasszázsnak, melynek előnye, hogy bármikor elvégezhetjük, ha nyugalmi helyzetben vagyunk, hátránya pedig az, hogy nem biztosítható a legmegfelelőbb testhelyzet, valamint kiemelt fontosságú kezeink erőssége.

> Egy igazán jó talpmasszázs nemcsak a lábaknak jó, hanem jótékony hatással van szervezetünk egészére is. Rendszeres talpmasszázs esetén a lábfejek rugalmassága megnő, testünk, lelkünk pedig egyaránt felfrissül.
Alapja, hasonlóan a többi masszázséhoz a simítás, kézzel történő érintés.
Célja a betegségek megelőzése, állóképességünk fenntartása.
Az európai civilizáció velejárója, hogy cipőt hordunk, azonban a divat, vagy árfekvés sokszor nincs tekintettel arra, hogy lábunknak mi lenne a kényelmes, vagy hogyan őrizhetjük meg rugalmasságát, egészségét. A túl magassarkú, vagy túl laza cipők nem tartják megfelelően a bokát, s mivel talpunkon hordjuk egész testünket, aránytalan terhelést viszünk rá, s ennek testünk különböző belső szerveire is hatása van.
A túl sok ülőmunka vagy súly is rontja lábunk statikáját és dinamikáját, kialakulhatnak a saroknál lévő csonthártyán gyulladások, bokasüllyedések, kalapácsujjak, bütykösödések, bőrkeményedések, stb.
A talpreflexológia többet ad, mint egy frissítő kezelés, amely a lábunkra jótékony hatást gyakorol. Figyelni kell azonban arra, hogy a talpunkon reflexpontok helyezkednek el, melyek szoros kölcsönhatásban vannak belső szerveinkkel - ezen pontok stimulálása fokozhatja a hozzá tartozó szervek működését. Arra is lehetőségünk van, hogy esetleges túlműködéseket visszafogjunk, beavatkozzunk a vérnyomás, vagy a szív működésébe, tehát a reflexpontok stimulálásával a közérzetjavításon, és lazításon túl gyógyíthatunk is.

A masszázs erőssége minden esetben igényeidhez fog igazodni, hiszen nem az a cél, hogy egy fájdalmas kezelést követően negatív érzésekkel távozz.

A talpmasszázs kontraindikációi, ellenjavallatai

Fontosnak gondolom leírni azokat az eseteket, amikor nem szabad talpadat masszíroztatni még akkor sem, ha jólesne a kezelés, hiszen a reflexpontok stimulálása a jótékony hatások mellett komoly veszélyeket is hordozhat bizonyos esetekben, melyekről alább olvashatsz.

Tilos talpat masszírozni:

Időtartam

Bejelentkezésed alkalmával minden esetben megbeszéljük, hogy harminc, vagy hatvan perces talpmasszázsra szeretnél-e jönni.
A harminc perces talpmasszázst azoknak ajánlom, akik egy rövid, de intenzív relaxáció mellett szeretnék segíteni szervezetük belső folyamatainak elindítását, működését.

Az egyórás kikapcsoló, egészség-megőrző masszázst azoknak ajánlom, akiknek nem elegendő a harminc perc.
Ebben az esetben több idő jut egy-egy szervünk talpunk reflexpontjai által történő stimulálására vagy visszafogására.

Lábaink mindennapos szolgálatot végeznek, érdemes tehát munkájukért frissítő fürdőkkel, krémekkel, masszázzsal jutalmaznunk őket.