A masszázs menete


A szalon bejárata

Akik már jártak masszázson akár nálam, akár egyéb szalonban, azok számára ez a rész bizonyára nem tartogat túl sok újdonságot, viszont ha még nem voltál masszíroztatni, akkor ezen sorok érdemesek lehetnek a figyelmedre.
Amennyiben első alkalommal keresel fel masszőrt, kérlek, olvasd el a masszázs javallatait és a masszázs ellenjavallatait. Ezt vagy ezen az oldalon tudod megtenni, vagy a szalon falán kinyomtatva fogod megtalálni.
Az időpontfoglalás leggyorsabb módja a telefonos bejelentkezés. Mivel headsettel használom a telefont, ezért szinte minden esetben tudom fogadni hívásodat, de ha mégsem, számod kijelzése esetén vissza foglak hívni.
Amennyiben a Facebookon vagy a szalon e-mail címén kérsz időpontot, természetesen arra is válaszolok, amint géphez ülök - addig is kérem türelmedet, hiszen kezeim többnyire foglaltak. 😄Masszázshelyiség
A szalon két, egymástól külön választott helyiségből áll. A masszázshelyiség télen, vagy hűvösebb idő esetén fűtött, nyáron hűtött.
Amennyiben fázós, vagy nagyon szégyenlős vagy, érdemes lehet hoznod magaddal egy takarót vagy törülközőt, amivel be tudod takarni az éppen nem masszírozott testrészeidet. Természetesen, amennyiben jelzed ezt felém, én is tudok takarót biztosítani számodra.
Ha úgy gondolod, lepedőt is hozhatsz magaddal - nyáron, izzadékonyság esetén különösen ajánlom. De ha ezt nem szeretnéd, akkor sincs baj, mert masszázs után a fertőtlenített ágyat minden esetben új, tiszta papírlepedővel terítem le.Várótér
Érdemes nagyjából öt perccel a masszázsod időpontja előtt megérkezned, hiszen a váróban kényelmesen le tudod vetni cipődet, kabátodat, valamint a mosdóhasználat sem a masszázsod idejét fogja rövidíteni
Attól sem kell tartanod, hogy a masszázsod alatt hirtelen benyit valaki, hiszen csak úgy tudnak bejönni az utcáról a szalonba, ha akár kaputelefonon, akár a mobilomon megcsörgetnek.

A masszázsok időtartama

Fél órás masszázs

A harminc perces masszázsnál érdemes egy-egy testrészt kiemelten masszíroztatni, legyen az akár a láb, akár a talp, a hát, a váll, vagy a nyak.
Ez a - kéréstől függően - relaxáló, vagy erősebb masszázs azok számára lehet ideális, akiknek rohanó életükben csak néhány perce jut arra, hogy betérjenek hozzám, vagy úgy érzik, többször szeretnének röviden, de intenzíven kikapcsolódni.

Egy órás masszázs

Ezt a hatvan perces masszázst azoknak ajánlom, akik több testrészt szeretnének átmasszíroztatni, vagy egy hosszabb relaxációval szeretnék kényeztetni magukat.
Itt lehetőség van egy-egy testrész kiemelt masszázsára, de arra is, hogy minden részt egyforma idővel vegyük gondjainkba.

Kilencven perces masszázs

Ezt a másfél órás masszázst olyan vendégeimnek ajánlom, akik igazán alaposan szeretnék magukat átgyúratni, vagy akik egy fél órás talpmasszázst követően egy egy órás teljes testmasszázsra vágynak

Zene, beszélgetés, krém, olaj

Vannak olyan vendégeim, akik már jártak masszőrnél, akár az SzTK-ban egy-egy kezelésen, akár más szalonban, és vannak olyanok is, akiknek ez az alkalom lesz az első.
Érdemes ezt jelezned felém, ahogy azt is, hogy milyen erősségű masszázst szeretnél - természetesen ezen a masszázs teljes ideje alatt módosíthatsz, vagyis bármikor szólhatsz nekem, hogy erősebb vagy gyengébb intenzitású kezelést szeretnél.
Ez azért fontos, mert a csomók kimasszírozása vagy az izmok fellazítása időnként fájdalmas lehet, de ezt a kezelés bármely szakaszában jelezheted felém, ebben az esetben úgy alakítjuk ki a masszázsodat, ahogy az a számodra a legideálisabb.
Vendégeim jelentős részének bizony jól esik a masszázs alatt egy kötetlen beszélgetés, mely során alkalomról alkalomra jobban megismerjük egymást, és belelátunk egymás mindennapjaiba.
Az ilyen párbeszédek, csakúgy,mint az ügyvéddel történő közlés vagy a pszichológussal történő terápia, bizalmasak, nem kerülhetnek ki a masszőrtől, tehát ideális hallgatóságnak is tekinthetsz, amennyiben azt szeretnéd.
Amennyiben a halk zenét és a csendes masszázst részesíted előnyben, a Masszázs Érden Szalon erre is tud megoldást. Az én zenei repertoáromban is találhatunk nyugtató, relaxáló zenét, de akár el is hozhatod egy pendrive-on azt az általad szeretett zenét, melyre a legjobban el tudsz lazulni.

A szalon polcain található krémek vagy olajok közül választhatsz is a masszázs elején, hogy melyiket éreznéd a legkomfortosabbnak a bőrödön.
A masszázsok többségéhez semleges illatú krémet használok, de van lehetőség illóolajok hozzáadására is, melyekkel a krém illatát az ízlésedhez tudjuk igazítani.
Amennyiben van saját olajad, vagy krémed, melyet preferálnál, azt is elhozhatod, de erről mindenképpen egyeztetnünk kell a kezelés előtt, hiszen nem minden krém - legyen az sport, vagy testápoló - alkalmas vivőanyagnak a masszázs során.
Az ajándékba kapott olajok esetében érdemes előzetesen egy kis allergiavizsgálatot végezned, mely során kiderül, hogy tested, bőröd megfelelően reagál-e a készítményre.
Ez az esetek többségében nem jelent mást, csupán annyit, hogy az ütőér tájékára néhány cseppet juttatsz, és rajtahagyod néhány percig. Ez idő alatt a szervezet, ha viszketéssel, esetleg nehéz légzéssel felel, vagy illata közérzeted romlását idézi elő, a készítmény nem ajánlott számodra.