A masszázs mindenkinek jó lehet, kivéve természetesen azoknak, akik a
masszázs kontraindikációi részben magukra ismertek.


Kortól, nemtől, testalkattól függetlenül ajánlható mindenkinek, aki egy kis kényeztetést szeretne csempészni a rohanó mindennapokba, aki ellazulni vágyik, vagy akinek bármilyen végtag vagy izomfájdalmak nehezítik meg a mindennapjait. Vannak olyan esetek, amikor az ellazuláson, relaxáción túl kifejezetten fontos az egészségünk megőrzésében, vagy javításában a masszázs, az alábbiakban ezekről olvashatsz.

Ortopédiai, mozgásszervi betegségek krónikus szakaszában; reumatológiai elváltozások, valamint centrális és perifériás parézissel társuló neurológiai betegségek esetén enyhülést adhat a tartó és mozgató szervrendszerben.
Krónikus vénás betegségek, hosszantartó ágynyugalom, immobilizáció esetén pedig fenntartja, és visszaállítja az izmok rugalmasságát, mozgásképességét.


Vannak olyan vendégeim, akik már jártak masszőrnél, akár az SzTK-ban egy-egy kezelésen, akár más szalonban, és vannak olyanok is, akiknek ez az alkalom lesz az első. Érdemes ezt jelezned felém, ahogy azt is, hogy milyen erősségű masszázst szeretnél. Természetesen ezen a masszázs teljes ideje alatt módosíthatsz, vagyis bármikor szólhatsz nekem, hogy erősebben, vagy gyengébben szeretnéd a kezelést.


A masszázsnak megelőző hatásai is vannak, olyanok amelyek bármely egészséges ember számára jó hatások: akár élettani értelemben, akár pszichésen nézzük is az elért eredményeket. Kiemelhető a masszázs során tapasztalható feloldódás, hiszen oxytocin szabadul fel, mely mind a léleknek mind pedig a testnek nagyszerű ajándék.

A masszázst csak ajánlani tudom olyanoknak, akik a csomóiktól szeretnének megszabadulni, vagy a tejsav eloszlását akarják fáradt testükben elérni, izmaik, bőrük rugalmasságát gondolják fokozni.

Itt szeretném figyelmedet felhívni egy speciális masszázsra, mely segítségével a migrénes tüneteket lehet csökkenteni. Ez a kezelés sokban hasonlít a relaxáló masszázsokhoz, de itt kifejezetten a nyakra, a fejre, és az arcra koncentrálunk.
Azon vendégeimet is szeretettel várom, akik nem fájdalmaiktól szeretnének megszabadulni, hanem ellazulni vágynak, és relaxálni halk zene mellett, vagy beszélgetés alatt.

Ha már írtam a beszélgetésről, erre is kitérnék. Vendégeim jelentős részének bizony jól esik a masszázs alatt egy kötetlen beszélgetés, mely során alkalomról alkalomra jobban megismerjük egymást, és belelátunk egymás napjaiba.
Az ilyen párbeszédek hasonlóan az ügyvéddel, vagy bármilyen más szakemberrel történő közlésekhez, bizalmasak, nem kerülhetnek ki a masszőrtől, aki tehát ideális hallgatóságnak is tekinthető, amennyiben azt szeretnéd.


Amennyiben a halk zenét, és a csendes masszázst részesíted előnyben, a Masszázs Érden szalonja akkor is tökéletes választás, hiszen az én zenei repertoáromban is találhatunk nyugtató, relaxáló zenét, de akár elhozhatod egy pendrive-n azt az általad szeretett zenét, melyre a legjobban el tudsz lazulni.

Várlak szeretettel, próbáld ki, s, ha tetszett, ajánld, hiszen relaxálni és pihenni mindenkinek kell!!

Köszönöm.